Mari Beramal ^_^

Rabu, 10 Ogos 2016

Kematian.... Suatu Yang Pasti

Masih terbayang lagi gelak tawa ayah dan abang ku. Kini kedua-duanya dah tiada. 
Baru sembilan bulan aku kehilangan ayah... abang pula menyusul.
Walaupun Uda bukan abang kandung ku, kami menyusu dengan ibu yang sama. Aidilfitri terakhir 2016 kami berjumpa... die mengingatkan yang kami ni adik beradik susuan. "Tau"...aku jawab... dalam hati tertanya-tanya jugak. Kenape ek? Agaknye die perasan aku tak bersalam dengannye.


ayah berbaju coklat dan uda berbaju silver

Kadang-kadang along lupa yang ayah dah meninggal...kesian mak.





Uda ni kira tempat kami rujuk hal-hal agama lah, kalau ade ape-ape kemusykilan, tanye je die... dengan senang hati die tolong jawabkan. Happy je kalau dapat berbual dengan Uda dan kalu dapat dengar Uda bercerita. Die kesayangan kami semua.


Gambar kenangan Uda bersama Ayah...





Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...